2014/10/31

Små spännande gator och bulgogiparty

I morse kände jag mig inte helt kry så när dom andra drog till war memorial museum stannade jag kvar o vilade ett par timmar. 

Sen mådde jag bättre och gav mig iväg på promenad.  Svärfar som var i Seoul för massa år sen har pratat om ett torg som är inom gångavstånd från vårt hotell. Så dit gick jag och där låg så är bibliotek och city hall. Det demonstrerade och bilar med megafoner ned ageterande röster. Sen tog jag o käkade bim bim bap till lunch i insadong.

Efter lunch köpte jag med mig en kaffe o satte mig på hotellets takterrass o läste någon timme.  Sen blev det ut o gå i Seoul igen,  några timmar där jag vandrade in på alla små konstiga och lite mindre putsade gator,  där man på nåt sett ser det jag gissar är det riktiga genuina Seoul för vanliga koreaner. Grymt kul att bara virra omkring halvt vilse och upptäcka konstiga affärer,  restauranger o byggnader.  Hittade ett kafé på en bakgata som sålde gevalia mörkrost.

På kvällen var vi bjudna på bulgogiparty av hotellets ägare.  Vet inte riktigt varför men grymt trevligt o god mat.

2014/10/30

En till dag

Idag har vi varit iväg på lite shopping.  En del hemligheter, inte minst inför julen,  men också bland annat några nya väskor.

Vi har också varit uppe på hotellets tak och insett att det är rätt läcker utsikt därifrån.

Matmässigt en mer normal dag med bulgogi till lunch och bim bim bap till middag. Som alltid massa små tillbehör vid maten,  främst kimchi.

Några reskamrater har även fallit för frestelsen att shoppa den stora inneprylen i korea; selfiestick. En teleskoppinne med plats för telefonen som gör att man går bättre selfies... O ser ut som fåntrattar ;)

2014/10/29

Seafood

Idag har vi åkt tillbaka till Seoul. Knatade omkring o myste lite på eftermiddagen. På kvällen var vi med en av reskamraternas koreanska vänner o hans syster.  Dom tog med oss till en seafood restaurang 1,5 timme från hotellet. Ja som inte gillar skaldjur o sushi o sånt.

Det första vi fick var bläckfisk,  inte såna friterade ringar,  utan små bläckfiskarmar som fortfarande rör på sig med sugproppar som säger tag i tungan när man äter.  Sen gick det vidare av bara farten med sjöarna,  musslor,  snäckor och rå fisk. Finns en hel del saker som jag fortfarande inte har en susning om vad det var för nåt.  En del var gott,  en del inget vidare. En snäcka såg ut som en stor snigel o smakade beskt,  när jag ätit upp min tog koreankompisen sin men spottade ut den...  Kul att ha testat och överlag var det godare än väntat.  Efteråt kollade vi på dom ännu inte uppätna fiskarna i akvariet utanför restaurangen,  åt glass och sköt fyrverkerier. Nu sova.

2014/10/28

Att vara överst

Igår kom vi fram till busan sent. Vi hade ingenstans att sova så efter en del förvirring hamnade vi på ett okänt &  slumpvis valt motell. Det visade sig vara ett lovemotell,  man kan hyra per timme eller hela nätter.... Luktade ganska illa och kändes riktigt äckligt. Porrbelysning,  askfat och kondompaket vid sängen gav inga pluspoäng.
Idag har vi dock haft en kanondag och besökt en fin strand,  ett akvarium med hajar mmoch varit uppe i ett utsiktstorn. Nu bor vi i ett vettigt hotell,  högst upp (21a våningen).
Gillar korea skarpt. Ingen konstig mat idag, bara god. Börjar vänja mig vid både starkare mat och kimschi. Idag fick dock restaurangtanten vid middagen nog och tyckte att jag behövde lite hjälp att förstå hur man äter bulgogin, tydligen inte rätt att plocka på kött i salladsbladet utan att först doppa i såsen. Tanter som vill hjälpa o gör det glatt är alltid bra.

2014/10/27

Nästa miljonstad

Lämnar gwangju och sitter nu på bussen mot busan. Alltså en stad i Stockholms storlek till en som är dubbelt så stor.  Innan bussen har vi varit i en bambuskog.  Dagens lunch var bland annat koreansk pannbiff,  dessutom det förvånansvärt goda; torkad ansjovis.

2014/10/26

Söndag

Idag har vi åkt till gwangju, hittat hotell att bo på inatt och shoppat o förstås ätit gott.  Idag blev det min första snigel.

2014/10/25

Andra dagen

Idag var vi vid nåt universitetsområdet o fikade o shoppade,  hittade ascoola strumpor åt lillpysen där hemma. Grym koreansk bbq till lunch. 

På kvällen träffade vi några koreaner som mina reskamrater känner sen tidigare. Vi var på en grymt cool och överbefolkad marknad med en massa konstig mat. Åt först koreanska pannkakor o sen rått kött,  tog ett tag att vänja sig vid rå ko men efter ett tag blev det ganska gott.

Förövrigt är jag egentligen kapabel att stava men bloggar via telefonen som inte alltid samarbetar.  En annan liten trevlig notis är att man city fick spö av West ham...

Lördag morgon

Lördag morgon.  Igårkväll var jag så trött så slocknade vid 8 efter att ha varit vaken 30 timmar.  Vi hann iaf med att äta grymt god koreansk barnens,  titta i lite butiker,  kolla på palatset,  nån kulturutställning och så mandu (typ dumplings) till middag.  Telefonen låg på laddning så blev dåligt med bilder.

2014/10/24

2014/10/23

Reseblogg

Bloggen återupplivar och blir nån form av reseblogg för två veckor.  Sitter nu på flygplatsen i Helsingfors och om ca 3timmar lyfter planet mot Seoul.