2009/06/06

Idrott och EU-val

Efter den minst sagt svaga insatsen mot Danmark så kan vi nog konstatera att nästa fotbolls-vm blir utan svensk inblandning. Det är väl också ganska logiskt sett till hur landskaget presterat, vi är helt enkelt inte tillräckligt bra. Som tur är spelar Söderling final i franska öppna imorgon och kan rädda sporthelgen.

Imorgon är det också EU-val. Jag har efter många om och men bestämt mig för att kryssa Abir Al-Sahlani även om det finns många goda kandidater att välja mellan. Det är ett viktigt val, inte minst för att försvara ett öppet europa. Naturligtvis hotar Sverigedemokraterna, förutom att ord som ras och etnicitet förbytts till kultur, så tar dem oss tillbaka till 30-talet. Som tur är tror jag deras möjligheter att komma in EU-parlamentet är ypperigt små 2009.

Jag är dock uppriktigt orolig för vänstersidan. Vänsterpartiet går i första hand till val på att vara emot EU, har ett ungdomsförbund som kampanjar "ingen makt åt bryssel", säger nej till varje steg av utveckling som leder till ökat internationellt samarbete och detta i ett val som handlar om hur det internationella projeketet EU ska styras.

Socialdemokraterna går till val emot trafficking, men inte i första hand den trafficking som drabbar unga tjejer som förslavas och säljs i sexuella ändamål mot sin vilja, utan den "trafficking" där människor av fri vilja i en ambition att förbättra sin egen livssituation kommer till sverige och jobbar för löner som följer våra minimilöner och som är betydligt högre än i hemländerna.

Centerpartiet och Abir går till val på att Bryssel ska ha makt i de stora frågorna, och endast i de stora frågorna. Vi går till val på att stoppa trafficking (ni vet det där med förslavade unga tjejer) och öppna upp för utökad trafficking (ni vet människor som vill och kan komma och arbeta här) så än människor utanför murarna ska kunna ta sig hit enklare. Vi går till val för Europas förenta krafter med 500miljoner människor som gör sitt bästa för att råda bot på miljöproblem, vara den goda stormakten och visa att öppenhet och demokrati skapar framgång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar