2010/02/18

Badhus istället för lärare

I Kumla har man av ekonomiska skäl dragit ner på antalet läraren, som redan i utgångsläget var för lågt. Socialförvaltningen går 25 miljoner back och även där skulle det behövas mer personal, men det har man givetvis inte råd med. Vad har man då råd med? Inte mycketkan man tänka sig, men enligt sossarna har man råd med detta.
Jag tror inte att det behöver tilläggas så mycket mer, vi får se vad väljarna tycker.

2010/02/17

Skrota LO och starta ett riktigt fackförbund!

Med 6 miljoner i årliga bidrag till socialdemokratin plus ytterliggare 24 miljoner i kampanjsatsning under valåret innebär 48 miljoner kronor under mandatperioden i bortkastade pengar för den LO medlem som inte är socialdemokrat. Utöver detta tillkommer all den tid som LO-anställda lägger på socialdemokratisk propagande, den tiden kostar säkerligen ganska många miljoner. Ett svårt dilemma för den som vill ha facklig representation men inte är sosse finns på många svenska arbetsplatser.

Sverige behöver fackförbund som en viktig part på arbetsmarknaden om den svenska modellen ska kunna fungera. LO kommer dock aldrig kunna fylla det behovet eftersom dem endast är beredda att representera sympatisörer till ett parti. Man brukar prata om att varje onödig skattekrona är stöld, jag antar att det samma gäller medlemsavgifter till facket. 48 miljoner har man stulit och det är 48 miljoner anledningar att skrota LO och starta något nytt, något fräscht och något välbehövligt. Arbetarna på dessa arbetsplatser behöver ett nytt riktigt fackförbund, ett förbund för medlemmarnas bästa!

2010/02/05

Lägre pris ger högre efterfrågan

Magnus Andersson, CUFs ordförande gör idag ett mediautspel om att frysa ungas ingångslöner. Naturligtvis möter det motstånd men egentligen är det inget konstigt. Arbetsmarknaden är på dem flesta sätt som vilken marknad som helst och precis som om det handlar om datorer eller mjölk så ger ett lägre pris en ökad efterfrågan och ökad konsumtion.

På dagens stela arbetsmarknad vill företagen, fullt förståeligt, inte chansa när man anställer. Därför är yrkeserfarenhet en viktig del när man anställer vilket naturligtvis är helt rimligt. Vi kan jämföra med att köpa en dator. Om man väljer mellan två datorer med samma tekniska specifikationer och det ena märket är välkänt som man vet att många kompisar har, det andra har man aldrig hört talas om, vilken dator köper man?

Vill man sälja en dator med ett helt okänt märke måste man därför ha ett lägre pris jämfört med kända märken för samma tekniska specifikationer. Så fungerar det även på arbetsmarknaden. Lägg därtill att i skillnad till när man köper dator finns inga garantier eller öppet köp när man anställer.

Om det inte finns en rimlig löneskillnad mellan erfaren och oerfaren arbetskraft kommer problemen med den stora ungdomsarbetslösheten fortsätta.

Bra magnus!

2010/02/02

Bra skrivet av signaturen "mamma"

na.se skriver signaturen "mamma" en insändare om den förda politiken i Kumla. Det är väldigt bra att privatpersoner engagerar sig och visar att det är inte ok att nedprioritera skolan. Badhus kan vänta och satsningar på sjöparken är trevliga men inte alls nödvändiga så som förbättrade villkor för barnen i skolan . Det är verkligen dags för ett maktskifte.
Bra skrivet "mamma".