2010/09/21

Tillbaka efter tungt val

Nu är det dags att väcka liv i bloggen igen. Kampanjbloggen CSEX får nu vila i frid. Jag har även uppdaterat designen och det är troligt att ytterliggare förändringar kommer bli av under kommande veckor.

Valet gick inte som jag hoppats trotts att alliansregeringen fick nytt förtroende. Ett främlingsfientligt parti har tagit plats i politikens finrum. Drygt var 20:e väljare har avlagt sin röst i rasismens tecken och jag kan inte låta bli att undra hur många av dessa som faktiskt har koll på vad dem röstat på. Detta citat från Sverigedemokraternas partiprogram skulle jag tro är okänt hos majoriteten av väljarna:

Den viktigaste faktorn i ett tryggt, harmoniskt och solidariskt samhälle är den gemensamma identiteten, vilken i sin tur förutsätter en hög grad av etnisk och kulturell likhet bland befolkningen
Det är inte särskilt stor skillnad på detta och retorik från 30-talet om den "ariska rasen".
Jimmie Åkesson och hans partikamrater är rasister och har inget i demokratiska parlament att göra.

1 kommentar:

  1. Skrämmande statistik, tror inte heller att så väldigt många kollat upp deras politik. Utöver deras främlingsfientlighet har nog många missat att de är relativt tomma i alla andra frågor som utbildning och sjukvård. Förutom att "rensa" ur dem. Åkesson vill ju skicka ut alla, kan man inte skicka iväg honom också till någon liten obebodd ö så kan han få bygga sitt eget lilla utopia utan att förstöra det för dem som tycker att människan är bra. Oavsett vilket hörn av världen man tog sina första kliv.

    SvaraRadera