2010/12/14

Har socialdemokraterna varken politik eller värderingar?

Debatten var tuff kring FRA-frågan, helt rimligt. Jag tillhörde själv dem som var emot det beslut som mitt parti var med och fattade. Det var väldigt många som engagerade sig i frågan och det bildades en bred opinion.

Socialdemokraterna valde att vara emot FRA-lagen. Vi var många som varnade för att med socialdemokraterna blir det ännu värre, erfarenheten av att ha Bodström i en regering visade med all tydlighet att socialdemokratin inte är intresserade av personlig integritet. Ändå skrek dem kanske högst när FRA-lagen skulle klubbas.

Nu har en terrorist begått ett självmordsattentat och då låter det annorlunda. Nu vill socialdemokraterna absolut inte riva upp FRA-lagen. Istället ska Bodstömsamhället utökas och även säpo ska övervaka oss via signalspaning. Var det det som menades med "rätt" när socialdemokraterna skrek "gör om, gör rätt"?

Jag blir konfunderad över att det parti som under så lång tid varit Sveriges största helt tycks sakna åsikter i frågan. Nu vänder man kappan efter vinden så ingen människa har en möjlighet att veta vad socialdemokraterna egentligen vill. Ena stunden värderar man personlig integritet högre än allt annat för att nästa sekund vilja dela ut övervakningsrättigheter till fler myndigheter. Får säpo bara något negativt uppslag i kvällspressen kan vi uppenbarligen förvänta oss nya vändningar av det vindstyrda partiet. Ett politiskt parti utan vare sig politiska åsikter eller värderingar, är det vad socialdemokraterna blivit?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar