2009/02/04

ska korkat vara olagligt?

Biskop Richard Williamson har upprört många med uttalande om att inga judar dödades i gaskammare i nazityskland. Naturligtvis är reaktionerna befogade och att vatikanen kräver att han tar tillbaka sina uttalanden för att bli erkänd som biskop är fullt rimligt.

Dock kan man väl ifrågasätta lagstiftningen som gör det olagligt att förneka förintelsen i Tyskland, nog är det korkat men bör väl knappast vara ett brott?

Ska bli intressant att följa utvecklingen, att vatikanen ser till att inte ha några företrädare som förnekar det största brottet i mänsklighetens historia tar jag som självklart. Samtidigt bör varje människa ha rätt att tro vad den vill och även uttala det offentligt och där bör Tyskland fundera över sin lagstiftning.

2 kommentarer:

  1. Håller med, det är sådant hyckleri med yttrandefriheten. Yttra dig inte om ofördelaktigt om judar, då får du passa sig. Men att tala om muslimer el andra, det går alldeles utmärkt. Den sanna demokratin, visar att det är vissa människor som har ett värde, inte alla.
    Jag har personligen inget emot biskopen fö.

    SvaraRadera
  2. jag tycker det är illa oavsett vilken grupp man talar om, det innebär dock inte att staten ska begränsa allt.

    Det som framför allt gör mig tveksam till det tyska fallet är att det egentligen inte är en åsikt som yttras utan bara en förklaring av vad han tror, vore en annan diskussion om han uttalade ett hat eller på annat sätt hetsade mot en folkgrupp.

    SvaraRadera