2009/05/22

Jobben och EU?

Jag måste erkänna något, jag förstår verkligen inte vad jobben har att göra på valaffischer inför valet till europaparlamentet. Jobben är ett återkommande tema hos de flesta partierna men var är politiken bakom orden?

Visst kan man dra det lite långt och säga att frihandel och den inre marknaden skapar jobb, men det är väl ändå inte "jobb" som beskriver den politiken bäst. Kanske kan man som moderaterna påstå att det är minskad byråkrati som leder till fler jobb? Gå då ut med budskapet frihandel eller minskad byråkrati. Moderaterna pratar också om att det är genom höjd kunskap vi skapar jobb, men är det verkligen i EU-parlamentet vi vill lägga skolpolitiken? Sossarna pratar jobb samtidigt som man kämpar emot arbetskraftsinvandring och skriker "GO HOME" till dem som kommer hit, vad är budskapet? Protektionism?

Vad Centerpartiet menar med jobbaffischerna kan jag inte förstå, vi vill ju ha ett smalare och vassare EU, varken protektionism eller utbildningspolitik passar in i Centerpartiets EU-parlament.


Nej, jag förstår verkligen inte hur EU och jobbaffischer hör ihop. Däremot är ord som frihandel, öppenhet och miljö sådant som borde tas upp på valaffischerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar