2009/05/22

Optimism

Det blev ett par timmar i valstugan i Örebro idag. Jag måste säga att jag känner mig optimistisk inför EU-valet och framför allt inför valen 2010. Jag är ganska övertygad om att politiker som gillar tanken på EU och förespråkar unionen på ett starkt och tydligt sätt kommer vinna väljarnas förtroende och samtidigt begränsa makten i Bryssel till de frågor som behöver beslutas internationellt.

2010 närmar sig med stormsteg och där är skillnaderna mellan blocken tydlig. Vårt lag vill arbeta för ett samhälle där människor lever sina liv efter eget behag och det offentligas tydliga uppgift är att underlätta för människorna. Vi vill se till att ungdomar och invandrare ska få en lättare väg in på arbetsmarknaden, att man ska få behålla mer av sin lön och att vi återigen ska få en skola som kan ge våra elever lika goda kunskaper som unga i andra jämförbara länder. Vi vill ha ett öppet samhälle där människor från alla delar av jorden välkomnas för att komma hit och arbeta och bidra. Vi vill driva en grön politik som ser möjligheterna i teknikutvekling och framåttänk där det finns enorma möjligheter att driva på för lönsam ekoekonomi.

Mot oss står ett lag med bittra sossar som tagit makten för given alldelles för länge och vars förnyelse ännu är ett frågetecken, miljöpartister med fantastiska miljömål utan att konkretisera hur man ska nå dit och ett vänsterparti som vill starta sedelpressarna för att kunna finansiera den långa önskelistan och med en partiledare som knappt själv vet om han är kommunist eller inte...

Jag hoppas och tror att vi kan se fram emot fortsatt alliansstyre och ett mer öppet och liberalt Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar