2009/05/20

Klåfingrig stat det stora problemet

Det har blivit en del politiska diskussioner på jobbet på sistonde vilket är spännande. Dock känns det som att det för min del i grund och botten handlar om ett argument som kommer in i de flesta diskussioner och som är grundläggande för mitt politiska engagemang.

Staten ska inte lägga sig i det som kan bestämmas vid köksbordet!

Oavsett om det handlar om vem som äger och driver skolan som barnen går i, vilket kön personen man ska gifta sig med har eller att sälja sex ska det vara frivilliga beslut fattade av de inblandade. Det fantastiska med detta är att olika lösningar kan finnas för olika behov, vi kan vara överens om att tycka olika. Även om jag inte vill gifta mig finns det inget rimligt i att förbjuda någon annan att gifta sig,inte ens om det är med flera på en gång. Ingen ska tvingas sälja sin kropp men eftersom man äger sin kropp bör man också ha rätt att sälja (eller ska man kanske säga leasa?)om man så vill (...och förutsatt att det är vad båda parter vill så bör man även få köpa sex).

Fram till 1990 ansåg WHO att homosexualitet var en sjukdom, det är minst sagt skrämmande. Sedan tog det ytterliggare 19 år innan riksdagen valde att jämställa all kärlek och tillåta äktenskap oavsett kön. Samkönade relationer var helt förbjudna till 1944, någon som tror att homosexualitet inte fanns innan dess? Jag tror vi kan vara ganska säkra på att när myndigheter, organisationer och moralistiska politiker ska bestämma över våra liv och till och med våra relationer kommer det mesta bli galet.

Det finns inga fördelar med att låta staten detaljstyra våra liv, endast moralism.

Hittade förövrigt en passande artikel på aftonbladet... http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5195173.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar