2009/12/05

Arbetsförmedlingen kan inte trolla

Riksrevisionen kritiserar jobbgarantin, med all rätt tror jag. Vi ser att även den borgerliga regeringen har väldigt stort förtroende för att alla dessa arbetsmarknadsåtgärder ska leda till jobb. Naturligtvis är det ett mindre förtroende än vad socialdemokraterna hade som kritiserar regeringen för att åtgärderna är för få. Fortfarande förväntar sig regeringen dock magi från arbetsförmedlingen.

Jag tror vi ska ha färre åtgärder men med högre kvalitet. Det ska vara ordentliga åtgärder som höjer kompetensen inom områden där arbetskraft behövs om det ska göra någon nytta. Att lägga miljarder på att arbetslösa ska sätta väckarklockan är en dålig investering oavsett färg på regering.

I grund och botten måste man fortsätta med en liberal politik som är ännu mer företagarvänlig. Lägre skatter och avgifter, mindre byråkrati och mer lönsamt att anställa. Vi behöver även få in mer entreprenörskap, genom att starta företag kan man skapa sitt eget jobb.  Vi behöver se över arbetsmarknadslagstiftning och ingångslöner för att få stopp på diskrimineringen av unga och invandrare.

Vi behöver fler jobb. När det finns jobb att söka kommer arbetssökande självmant ställa klockan, det är värt att gå upp tidigt om det kan ge ett arbete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar