2010/03/09

Frihet och nationalism går aldrig ihop

Det har blivit en del media på att Stefan Lundkvist valt att lämna CUF och istället engagera sig i Sverigedemokraterna. Federley har gjort en bra analys som går att läsa här.

CUF står och ska stå upp för människors frihet. I grunden är det helt fel att platsen där man föds ska innebära begränsningar i var man sedan får bo under resten av sitt liv. Behovet att tydliga liberala värderingar för ökad frihet för människor oavsett religion och etnicitet kan inte underskattas.

Bara genom tydlig idéologisk profil, genom ett rättvist tänkande där alla värderas lika och varje individs frihet respekteras och genom en tuff kamp för fortsatt internationalisering och rivna gränser kan friheten för framtida generationer öka. I den kampen ska CUF vara drivande och högljudda. Den som inte accepterar något så grundläggande som en strävan efter ökad frihet för individen kommer aldrig kunna trivas i eller hjälpa till att utveckla CUF.

Den som inte kan stå för dem mest grundläggande värderingarna i CUF bör inte heller vara medlem. I detta fallet har Stefan valt att överge kampen för frihet och istället valt Sverigedemokraternas främlingsfientliga nationalism.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar