2009/11/23

Att förhålla sig till nationalister

Det känns som det är tufft att ta in SD's argument utan att bli riktigt förbannad. Deras principprogram är ett enda långt försvarstal av nationalismen. Dem vänder och vrider på ord för att få det att låta bättre. I principprogrammet försöker dem få sig själva att framstå som mångkulturens försvare, med deras logik måste kulturerna hållas isolerade för att överleva.

Att argumentera mot sådana åsikter är något helt annat än att argumentera mot förslag från framför allt vänstersidan, det är förslag som jag är övertygad kommer skada samhället men som någonstans ändå menar väl. I Sverigedemokraterna ser jag ingen välmenan, bara fördommar och rasism.

Det har varit stora rubriker om ensamkommande flyktingbarn sedan lokala moderater helt tappat fattningen och fört en minst sagt hemsk politik. När dem flesta av oss blir arga skriver en SD-bloggare istället att "det är principiellt rätt att inte ta emot dessa barn" och det inte är denna grupp som vår flyktingpolitik var avsedd för från början, jag undrar vilka SD vill välkomna som flyktingar om inte dessa barn.

Det är svårt att argumentera på et vettigt sätt när någon skriver något så långt ifrån de mest grundläggande värderingar. En sak är säker, SD får inte hamna i någon som helst maktposition. Vi får aldrig någonsin samarbeta med dessa krafter, på någon nivå, någonstans, någon gång.

Jag kommer göra allt jag kan för att hindra SD från att få någon makt, det är dock viktigt att fundera över hur detta görs. Risken är alltid att dem blir martyrer. Det är viktigt att deras åsikter får komma fram och att vi argumenterar mot dem, ingen som vet vad SD står för kommer rösta på dem.

2 kommentarer:

 1. Joel! Drömmer du också om USA ?

  Politiker, journalister och kulturarbetare älskar USA. USA har mångkultur, därför ska vi i Sverige också ha mångkultur. Kulturmarxismens mångkulturella planering och den permanenta upplösningen av de Europeiska gemenskaperna sker långt ovanför mitt enkla huvud. Det är bäst så, eftersom många av oss svenskar inte riktigt förstår vilket mångkulturellt Utopia vi har att se fram emot.

  Du kanske tror att det här handlar inte om några flyktingbarn. - Inte alls! Det här handlar om att Vellingeborna har utmanat makten och fått för sig att de i egenskap av vara just svenskar kontrollerar sitt eget territorium. Om fler svenskar får samma idé, så faller hela det mångkulturella teoribygget som ett korthus. Så här gäller det att statuera exempel och ta i med hårdhanskarna mot villaägarna.

  Så du kan vara lugn Joel! Vellingemoderaterna har inte en chans att stoppa globaliseringen och folkomflyttningarna inom de västerländska nationalstaterna, så även lilla Sverige. Tids nog kan du och dina politikervänner och kollegor glädjas åt det mångkulturella samhället i hela Sverige. Om du inte orkar vänta på detta paradis, utan vill uppleva det här och nu, är det bara att flytta till Landskrona, Malmö eller Södertälje. För det är väl inte bara tomt prat, det där om det mångkulturella samhällets välsignelse? Du kanske tycker att de svenskarna är otacksamma som har valt att lämna mångfaldens förorter för ett enfaldigt liv bland tråkiga landsmän?

  Misströsta inte!

  Snart kan de inte fly längre.

  SvaraRadera
 2. Jag drömmer inte om USA men har däremot studerat 2 terminer där och trivdes bra. Kommer säkerligen att besöka USA fler gånger. Du pratar om en Europeisk gemenskap med anknytning till att jag bloggar om SD, blir lite förvirrande eftersom SD är mot gemenskapen inom EU...

  Att dra in mig i någon sorts marxism säger inget annat än att du inte läst min blog tidigare. Däremot kan samma argument som finns mot marxismen även användas mot din tillsynes nationalistiska syn, ingen stat ska sitta och planera människors liv. Vad jag vill arbeta med, konsumera eller för den delen var på jorden jag vill bo har staten inte med att göra. Oavsett om man kallar sig marxist eller nationalist så är synen på människors frihet lika unken.

  Att påstå att det inte handlar om flyktingbarn känns främmande, det är ju precis det som det handlar om. Unga människor som kommer ensamma utan föräldrar och ofta med hemska livförhållande bakom sig. Dessa unga behöver vår hjälp och vägrar man ställa upp på det får man också stå till svars för det. Det går inte att vifta bort med tal om kontroll över territorium (möjligtvis kan ditt kontrollbehov av territorium locka marxisterna, vem vet?).

  Det är en brist i vårt mångkulturella samhälle att det skapas den typen av segregation som du knyter an till med dina förslag på städer. Det är dock inte människors rörlighet som är problemet utan dem politiska systemens bristande flexibilitet.

  SvaraRadera