2009/11/09

Bara ett alternativ när det gäller jobben

Överallt ser man sossar som pratar jobb, som klagar på att arbetslösheten stiger i en global finanskris och som är allmänt negativa till allt regeringen gör... Man skulle ju kunna tro att dem även la fram massor av bra förslag på hur arbetsösheten skulle minska, det hade ju varit logiskt, men icke!

Höjda skatter och avgifter för såväl företag som anställda, slopande av avdrag för hushållsnära tjänster (skapade ca 7000 nya jobb) och en stor fet kram till LO i alla lägen. Mona Sahlin sa på s-kongressen att sossarna alltid står, alltid har stått och alltid kommer stå på LO's sida, tydlig signal till människor som kommer hit från andra länder och arbetar, Mona står bakom byggnads budskap "GO HOME!".

Jag hoppas på en ordentlig valrörelse där alternativen kan stöpas och blötas, det som sossarna presenterat än så länge innebär dock att det fortfarande bara finns ett alternativ till politik för arbete (behöver jag säga att det är alliansens...).

Förhppningsvis kan alliansen förbättra sin politik ytterliggare, en ordentlig förändring eller slopande av LAS behövs. Förhoppningsvis kan dessutom arbetsmarknadens parter ta tag i problemet med ingångslönerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar