2009/11/27

Viktigt besked kom snabbt

Efter att Mona Sahlin bjudit in C och FP för ett eventuellt samarbete om SD hamnar i vågmästarroll. Då är det oerhört viktigt att beskeden inte låter sig vänta, vi samarbetar inte med socialister!

Det är naturligtvis ren populism från Sahlin som inte är dummare än att hon förstår att ett sådant samarbete inte är realistiskt. Om ett samarbete mellan liberaler och Socialdemokrater är orealistiskt så behöver vi naturligtvis inte ens gå in på tanken av samarbete mellan liberaler och radikala socialister inom Vänsterpartiet vilket Sahlin föreslår.

Jag tror att det enda partier som saknar dem starka höger-vänster ideologiska banden och därmed kan känna sig bekväma i både liberala och socialistiska regeringsalternativ är Miljöpartiet och det verkar rimligt att det blir just dem som agerar motvikt till SD om olyckan skulle vara framme.

4 kommentarer:

 1. Respektabla The Telegraph räknar med att muslimerna ökar från 5 till 20 % till 2050. Fördubbling på 20 år. Det skulle bli 40 % år 2070 och över 50% 2080.Detta pga hög invandring och nativitet.

  Vill du ge den framtiden åt dina barnbarn?

  Då behöver inte Aldebes efterföljare anhålla om särlagar längre.


  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/5994045/A-fifth-of-European-Union-will-be-Muslim-by-2005.html

  SvaraRadera
 2. En liten notis: Tanken med kommentarsfält är naturligtvis att kommentera, och för all del gärna debattera, blogginlägget och dess ämne.

  Men om jag nu ändå ska svara ditt inlägg så noterar jag ändå en viss skepsism mot islams, av The Thelegraph, förväntade utveckling. Det ena jag förundras över är att din kommentar, enligt statcounter, kommer från Jakarta i Indonesien. Ett synnerligen udda resmål för den som är rädd för islam.

  Jag vet att Aldebe är medlem i Centerpartiet men hans uttalanden om Sharia-lagar är just hans, inte partiets.

  Hur den religiösa utvecklingen i Sverige ter sig framöver är inget jag oroar mig för. Om människor väljer att tillhöra islam, kristendom eller någon annan religion är det varken min eller statens uppgift att påverka detta. Religionsfriheten är en grundläggande rättighet som jag försvarar helt oberoende av hur människor använder denna frihet.

  Jag har inga barnbarn, när och om jag någon gång får det så hoppas jag dem respekterar människor oavsett religion.

  Själv är jag ateist, har inget emot att andra är religiösa. Oavsett vilken religion det handlar om är det viktigt att stat och politik hålls separat från religiös övertygelse.

  SvaraRadera
 3. Hoppsan. Vad hände med att Centerpartiet är ett socialliberalt parti?

  Tur jag har gått ur. Med tanke på hur siffrorna ser ut så är jag inte ensam.

  Det har partiet sådana som dig att tacka.

  /Mikael Hildingsson.

  SvaraRadera
 4. Mikael, jag tror inte att det hänt så mycket på den fronten. Jag har inte skrivit något som skulle motsäga att C är ett socialliberalt parti även om jag föredrar att bara kalla mig grön liberal. Oavsett vilken benämning man gör på sin liberalism så handlar det någonstans om att man vill låta människor styra mer själva och att staten inte ska lägga sig i sånt som kan bestämmas vid köksbordet, det bör låta bekant för dig som alla både nya och gamla centerpartister.

  Motståndet mot statlig inblandning i människors liv är kanske den viktigaste frågan idag och också frågan som lade grunden för bondeförbundet. Det står också tvärt emot dem socialistiska idealen med en stor svällande statsapparat där människor är små kugghjul i det stora maskineriet, en hemsk tanke enligt min mening.

  Jag tror siffrorna beror på att vi varit allt för fokuserade på regerandet och inte lyckats profilera oss tillräckligt tydligt. Det är knappast troligt att ett samarbete med socialister skulle hjälpa opinionssiffrorna. Jag tror också avstampen från liberalismen som partiet gjort med FRA och IPRED bidrar till låga opinionssiffror, inte minst i storstäderna, där vi gjorde ett förhållandevis bra val 2006.

  SvaraRadera