2009/11/25

Centerpartiet liberalerna

Det är så skönt att kunna sätta en sådan rubrik på ett inlägg. Under dem senaste åren har alliansen gjort mycket bra för Sverige och känslan har varit att vi i C varit så upptagna med regerandet att vi blivit alldelles för dåliga både på att kommunicera vår politik och att förnya densamma. 2006 var ett år med fullt ös, Centerpartiet var nyare än dem nya moderaterna och valframgången blev tydlig. Det går dock aldrig att rida på en framgångsvåg utan fortsatt förnyelse i politiken, vågen når snart stranden det dalar det i opinionen. Då behövs fortsatta diskussioner och en fortsatt modernisering av politiken.

Nu har Centerpartiet förtroenderåd och samtidigt en bra artikel i DN. Det går inte att komma ifrån att detta är det bästa, det tydligaste och det mest liberala budskap vi sett från ett riksdagsparti på mycket länge. Det skapar nya diskussioner, nya förslag för andra att förhålla sig till och det skapar förutssättningar för att alla med liberala värderingar ska kunna rösta på Cenerpartiet i valet 2010. Det viktigaste av allt är att det ger förutsättningar för unga att få jobb.

LO och deras politiska vänner inom socialdemokratin, tycker som vi vet sedan tidigare att om någon ska vara arbetslös så är det i första hand dem unga. Detta av rättviseskäl! Att den rättvisan ifrågasätts är avgörande, annars riskerar en hel generation hamna långt från arbetsmarknaden och Sverige riskerar gå miste om väldigt mycket värdefull kompetens.

Nu ser det ljust ut för Centerpartiet Liberalerna. Att det dessutom är en tydligt grön liberalism gör det hela ännu mer lovande, men det får bli ett helt annat inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar