2009/11/24

Saab, ett rött problem

Saab står plötsligt utan köpare sedan Koenigsegg valt att avbryta. Innan Koenigsegg klev fram skrek hela socialistsverige, med Sahlin i spetsen, på statliga insatser för att rädda Saab. När kunderna inte köper bilarna ska staten köpa bolaget verkar vara en populär visa på vänstersidan. Jag ser ingen anledning att tro något annat än att dem röda socialisterna kommer återuppta sin skönsång om förstatliggande.

Jag vet inte mycket om bilar, det ska erkännas. Jag vet inte heller särskilt mycket om Koenigsegg. Dock är jag övertygad att om det finns möjligheter att rädda Saab, att få ett långsiktigt lönsamt företag, kommer marknaden lösa detta. Saabs siffror har ofta varit röda och detvore fantastiskt om siffrorna kunde få byta färg och Saabarna kunde fortsätta rulla ut från fabrikerna.

Jag är dock inte beredd att köpa Saab, som det ser ut är ingen annan det heller. Det är av yttersta vikt att staten respekterar detta och inte tvingar oss att köpa ett företag som vi inte vill äga. Jag känner mig dock lugn, Maud och regeringen har varit tydliga och kommer inte införskaffa några bilfabriker till statens ägor. I detta läge är det tur att vi fick ny färg på regeringen 2006, tänk om även denna hade varit röd...

Naturligtvis kommer jag följa utvecklingen av detta i media och drömmen om en annan färg i Saabs siffror lever så länge bolaget finns kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar